Командувач НГУ Микола Балан: Національна гвардія готова забезпечити безпеку громадян та іноземних гостей під час заходів до Дня Незалежності України

clock
17.08.2021 10:29

У зв’язку із запланованими святковими заходами з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України підрозділи Національної гвардії перейдуть на посилений варіант несення служби.

Сплановані додаткові заходи щодо забезпечення високого рівня громадської безпеки, зменшення загроз військового, терористичного характеру. На цей період до несення служби у столиці залучатимуться понад 3000 гвардійців.

"Ми готуємося до забезпечення заходів безпеки по всій Україні та у столиці зокрема, щоб наші громадяни та іноземні гості почувалися у безпеці. Особовий склад нестиме службу у тісній взаємодії із Національною поліцією України та іншими складовими системи МВС. Організовано постійний обмін інформацією усіма правоохоронними структурами. Додатково залучатимуться групи діалогу, кінологи та медики. Все для того, аби вчасно надати допомогу громадянам та реагувати на можливі загрози", - зазначив командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан.

Гвардійці посилено охоронятимуть важливі державні об’єкти, дипломатичні представницта і консульські установи. Необхідні заходи проводитимуться і в районі проведення ООС та щодо дотримання необхідних карантинних обмежень.

У столиці спільні патрулі Нацгвардії та Національної поліції нестимуть службу в 10 адміністративних районах, на залізничному вокзалі й на всіх станціях метрополітену.

"Особовий склад Нацгвардії готовий до виконання завдань із забезпечення правопорядку. Передбачені також цілодобові патрулі у центрі міста. Усе спрямовано на забезпечення мирного проведення публічних заходів та святкувань", – наголосив командувач НГУ.

Загалом у Києві з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та 30-ї річниці незалежності України відбудеться 67 різнопланових заходів. Серед яких фестивалі, урочисті концерти, велопробіги, спортивні чемпіонати, виставки та інтерактивні заходи.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали