Іноземцям, які захищають територіальну цілісність України, Верховна Рада може спростити процедуру набуття громадянства

clock
02.11.2021 17:30

Парламентарі підтримали у першому читанні законопроєкт щодо спрощеного набуття громадянства України іноземцями й особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності й недоторканості України. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий сьогодні, 2 листопада. 

«Метою законопроєкту є спрощення набуття громадянства України іноземцями, які проходили або проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, які мають визначні заслуги перед нашою країною, прийняття яких до громадянства становить державний інтерес, а також громадяни Російської Федерації, які зазнали переслідування через політичні переконання», - зазначив Богдан Драп’ятий.

За його словами, на сьогодні такі іноземці не можуть припинити своє попереднє громадянство, оскільки їм необхідно звертатися до посольств своєї країни (зазвичай це Білорусь або Російська Федерація), що може становити загрозу для їхньої свободи.

Заступник міністра також повідомив, що законопроєктом встановлено певні обмеження.

«Не можуть стати громадянами України особи, які вчинили злочин проти людства чи здійснювали геноцид або вчинили на території іншої держави діяння, яке визнано законодавством тяжким або особливо тяжким злочином», - повідомив він. 

Богдан Драп’ятий подякував керівництву Верховної Ради України та народним депутатам за підтримку.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали