В ХНУВС День фізичної культури та спорту відзначили відкриттям нового майданчику та спортивним святом

clock
14.09.2019 11:02

У поліцейському виші відбулося урочисте відкриття спортивного свята, присвяченого Дню фізичної культури і спорту України. В цей день пройшли змагання з різних видів спорту, у тому числі й з легкої атлетики. До спорту долучилися курсанти і студенти всіх факультетів університету, слухачі інституту післядипломної освіти, а також вихованці Ліцею «Правоохоронець». 

Змагання відкрив ректор університету Дмитро Швець, який підкреслив важливість занять спортом для молодих людей, особливо для тих, які пов’язують своє професійне майбутнє зі службою в правоохоронних органах України.

Президент спортивного клубу «Універ-Динамо», перший проректор Сергій Бортник зазначив, що заняття спортом  постійним та перемінним особовим складом  не лише виховує  спортивні якості – мужність, волю, наполегливість та витривалість, але є також чудовим прикладом переваг здорового способу життя.

Успіхів учасникам змагань та перемоги побажав віце-президент СК «Універ-Динамо», проректор Анатолій Клочко.

За результатами змагань буде визначено переможців в особистому та командному заліку.

За словами завідувача кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки Олександра Моргунова за результатами сьогоднішніх змагань буде визначено кандидатів у члени збірної команди університету для подальшої участі у чемпіонатах ФСТ «Динамо» України серед закладів вищої освіти МВС та інших змагань різних рівнів.

Крім того, у Харківському національному університеті внутрішніх справ відкрито новий спортивний майданчик. 

Як зазначив ректор університету Дмитро Швець, виш постійно удосконалює свою навчальну базу, і відкриття нового спортивного майданчика є тому підтвердженням. Він доповнює багатофункціональний спортивний комплекс «Динамо-Арена» і буде використовуватися для гри у міні-футбол і для проведення занять зі спеціальної фізичної та тактичної підготовки.  А ще «на цьому майданчику гратимуть не лише курсанти та студенти, а й ліцеїсти, школярі – і це стане хорошим доповненням для проведення профорієнтаційної роботи», – наголосив ректор. Він подякував усім, хто допомагає розбудовувати поліцейський виш. Особливо ректорам попередніх років: і Валерію Васильовичу, і Сергію Миколайовичу, і Олександру Марковичу за їх активну допомогу у покращенні матеріально-технічної бази університету, за виховання молоді у дусі патріотизму і любові до своєї держави, до народу України, до своєї Альма-матер. «Вони зробили і роблять надзвичайно багато для розвитку університету. Ми будемо брати з них приклад і тримати цю високу планку», – підкреслив ректор.

Відбувся традиційний перший удар по м’ячу. У воротах стояв перший проректор Сергій Бортник. Він міцно тримав оборону, тож м’яч у ворота не потрапив. Після урочистого відкриття на поле вийшли спортивні команди, які провели перший товариський турнір.


ВЗГ ХНУВС

Схожі матеріали