У Харкові завершилися збори офіцерів з протиповітряної оборони Нацгвардії (ФОТО)

clock
22.10.2016 13:37

З 17 по 21 жовтня на базі Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України тривали навчально-методичні збори з офіцерами протиповітряної оборони Національної гвардії України.

Головною метою зборів є підвищення професійного рівня офіцерів, ознайомлення з вимогами командування Національної гвардії України в питаннях бойового застосування підрозділів ППО та їх бойової та спеціальної підготовки. Також метою було було відпрацювати єдині методи та форми підготовки особового складу і визначити шляхи вдосконалення застосування підрозділів.

Протягом практичних занять військові вивчали особливості організації та порядку виконання завдань протиповітряної оборони в частинах та об’єднаннях Національної гвардії України.

Навчання проводилися на полі протиповітряної оборони, яке на сьогодні є єдиним в Національній гвардії. Наявність такої бази дає військовослужбовцям можливість відточувати навички з тактики ведення бою.

Для імітації противника на навчальному полі протиповітряної оборони використовувалися повітряні та наземні цілі. Солдати показували свої навички у занятті позицій та веденні вогню в різних умовах бою та під час здійснення маршу.

У свою чергу, командири демонстрували вміння управляти підрозділами, приймати рішення і швидко реагувати на зміну в оперативній обстановці.

«Систему підготовки бійців потрібно змінювати, перехід до стандартів НАТО вимагає від нас проведення комплексних занять з використанням декількох підрозділів одночасно», - зазначив начальник протиповітряної оборони Головного управління НГУ полковник Андрій Воєвода.

Він також наголосив, що сьогодні практичні заняття проведено із застосуванням підрозділів ППО і піхоти, що дає можливість особовому складу набути більше навичок, підкресливши, що це дасть конкретні позитивні зміни в підготовці офіцерів та бійців.

Також офіцери відвідали Національну академію Національної гвардії України, де військові змогли потренуватися на тренажерах зенітно-артилерійських та зенітно-ракетних комплексів різного класу.

Наприкінці учасники обговорили методи та шляхи вирішення проблемних питань, які виникають під час взаємодії зі структурними підрозділами Збройних Сил України.

За матеріалами Групи інформації і комунікації Східного ОТО

 

Схожі матеріали