Протягом чотирьох місяців поліцейські виявили понад 3,6 тис. фактів нелегальних посівів маку та конопель (ФОТО)

clock
21.10.2016 16:03

За фактами порушень вимог законодавства щодо культивування нарковмісних рослин розпочато 1,6 тис. кримінальних проваджень. У результаті вжитих підрозділами Нацполіції заходів наркоділки недоотримали наркосировини на загальну суму понад 700 млн. грн.

З травня по вересень цього року співробітники Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції спільно з територіальними підрозділами областей провели оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою “МАК-2016”. За цей період оперативники здійснили понад 159 тисяч обстежень присадибних ділянок домоволодінь, територій організацій, установ та сільськогосподарських підприємств. Для огляду важкодоступних місцевостей використовувалися засоби малої авіації.

За час операції поліцейськими виявлено понад 3,6 тис. фактів незаконних посівів маку та конопель. У результаті вжитих заходів знищено понад 3,7 млн. нарковмісних рослин, з яких маку – 2,1 млн. та конопель – 1,6 млн.

За фактами порушень вимог законодавства щодо культивування нарковмісних рослин Національною поліцією розпочато 1,6 тис. кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого ст. 310 (Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Зокрема працівниками Департаменту протидії наркозлочинності у Житомирський області припинено злочинну діяльність місцевого «аграрія». Він у себе на присадибній ділянці вирощував близько 6 тис. рослин маку. Відносно нього розпочато кримінальне провадження за незаконне вирощування снотворного маку.

Оперативники виявили та припинили діяльність ряду нарколабораторій з вирощування нарковмісних рослин. Під час проведення операції на Дніпропетровщині задокументовано діяльність однієї з таких лабораторій та вилучено обладнання на 180 тис. гривень і готову «продукцію» - близько 100 кг марихуани на загальну суму 2 млн. гривень.

Крім того, упродовж операції  складено 500 протоколів про адміністративні правопорушення даної категорії. Загальна сума накладених адміністративних стягнень становить майже 100 тис. гривень.

У результаті вжитих підрозділами Національної поліції України заходів драгдилери недоотримали наркосировини на загальну суму понад 700 млн. грн. Робота у даному напрямку триває та не обмежена рамками проведеної операції.

Департамент протидії наркозлочинності Національної поліції України

 

 

Схожі матеріали