Абсурдність вироку та вимога відвідати місце бою: чого хоче захист В. Марківа в апеляції?

clock
09.12.2019 10:52

В Італії справа оскарження вироку солдатові Віталію Марківу найближчими днями надійде в суд другої інстанції – апеляційний суд присяжних Мілана. На 120 сторінках апеляційного клопотання захисники бійця Національної гвардії спростовують усі абсурдні, на їхнє переконання, висновки присяжних Павії. Адвокати вимагають розслідування на місці події, здійснення слідчого експерименту і повного виправдання засудженого. Початок апеляційного процесу в Мілані очікують у лютому-березні наступного року. До захисту українського бійця активніше долучилися громадські діячі і політики.

Адвокати звертають увагу присяжних суду вже другої інстанції на невідому причину смерті італійця Андреа Роккеллі та росіянина Андрія Миронова. Під час слідства та судового процесу так і не було з’ясовано, внаслідок улучення якого типу зброї загинули двоє іноземних громадян 24 травня 2014 року біля окупованого тоді росіянами і сепаратистами Слов’янська.

За словами захисників Віталія Марківа, наступним важливим пунктом апеляції є протест щодо відхилення їхнього прохання провести розслідування з виїздом на місце події. Сторона захисту поновила свій запит і звертається до суду другої інстанції у Мілані таки призначити проведення слідчих дій на вільній тепер території біля Слов’янська.

В апеляційній заяві також йдеться про відмову італійських правоохоронних органів співпрацювати з українською стороною, що також, вважають правники, вплинуло на так зване розслідування воєнного інциденту.

Нагадаємо, відомий італійський політик, колишній заступник Міністра закордонних справ Італії, а нині секретар партії «+Європа»,  Бенедтто Делла Ведова попросив президента фон дер Лаєн та Комісара Рейндерса забезпечити присутність спостерігачів від Європейської комісії в апеляційному процесі по справі Віталія Марківа. 

 

За матеріалами видання "Радіо Свобода"

Схожі матеріали