Зорян Шкіряк: Київська поліція працюватиме у посиленому режимі на травневі свята (ФОТО, ВІДЕО)

clock
29.04.2016 17:47

Про це сьогодні під час брифінгу у столичному главку розповіли радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко та начальник Управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля.


«Нами уже створені оперативні штаби, є координація дій зі Службою безпеки України, Генеральною прокуратурою України та іншими відповідними службами. Щодня здійснюється ретельний моніторинг ситуації, тож міністерство внутрішніх справ зробить усе для того, щоби забезпечити правопорядок у період відзначення великодніх і травневих свят», - зазначив Зорян Шкіряк. Він додав, що поліція Києва на належному рівні забезпечуватиме охорону громадського порядку.


Із 30 квітня по 9 травня 2016 року на території Києва відбудеться кілька масових заходів. У зв’язку з цим весь гарнізон столичної поліції переведено на посилений варіант несення служби. Щодня на забезпечення публічної безпеки і порядку у місті буде задіяно майже 2 тисячі працівників поліції та військовослужбовців Національної гвардії України.


«Задля оперативного реагування на повідомлення про виявлення чи застосування вибухових речовин, пристроїв чи вогнепальної зброї у повній готовності на чергуванні будуть знаходитися криміналісти і групи вибухотехніків. На станціях столичного метрополітену нестимуть службу 90 співробітників лінійного управління, кінологи зі службовими собаками», - розповів Андрій Крищенко.
Головний київський поліцейський повідомив про місця та дату проведення заходів із масовою участю громадян, а відтак попросив із розумінням поставитися до посилених заходів безпеки, зокрема до перевірки документів та особистого огляду речей.


За словами Юрія Зозулі, перекриття дорожнього руху за маршрутами масових заходів не передбачається.
«Правоохоронці будуть супроводжувати ходу колони пішохідною зоною, а у випадку великої кількості учасників заходів і їхнього самовільного виходу на проїзну частину дороги патрульні вживатимуть заходи щодо безпечного пересування людей і тимчасового призупинення транспорту», - зауважив начальник Управління патрульної поліції Києва.

 

 
Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали