Зорян Шкіряк:Ніхто не повинен ображати чи нападати на громадян, які проводитимуть всенародне опитування, ініційоване президентом

clock
22.10.2020 13:23

Якщо комусь не подобається всенародне опитування, він має право звернутися до суду і в правовому полі доводити свою позицію, але ні в якому випадку не нападати на громадян, які це опитування проводитимуть. 
Про це заявив радник міністра Зорян Шкіряк під час брифінгу. 


“Паралельно з виборами буде проходити опитування від президента України. Ми закликаємо і застерігаємо від будь-яких насильницьких дій щодо цих людей, які проводитимуть опитування. Є правові механізми у державі. Комусь це опитування подобається, комусь - ні, але висловлюйте свою позицію у ЗМІ, звертайтесь до суду. Це не питання правоохоронних органів. Наше завдання - забезпечити правопорядок для всіх громадян”, - наголосив Шкіряк.

Начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що майже 8 тисяч правоохоронців будуть задіяні для забезпечення правопорядку в день місцевих виборів 25 жовтня в Києві, понад 10 груп вибухотехніків буде створено в різних районах Києва для реагування на можливі повідомлення про мінування. 


За словами Андрія Крищенка, допомогу правоохоронцям також нададуть іще 150 членів громадського об'єднання "Муніципальна варта", але вони не перебуватимуть на дільницях. 
Він також повідомив, що станом на сьогодні складено 230 адмінпротоколів щодо порушень, пов'язаних із виборчим законодавством, відкрито 60 кримінальних проваджень, велика частина з яких за хуліганськими діями і нападами на рекламні майданчики. 

 

Схожі матеріали