Затриману у Борисполі житомирянку чекає покарання за торгівлю людьми (ФОТО)

clock
02.03.2017 10:02

Зловмисниця у 2010 році була засуджена до п’яти років ув’язнення з іспитовим терміном виконання покарання на два роки. Проте відразу потому вона незаконно перетнула кордон України і весь цей час перебувала в Індонезії. Інтерпол оголосив житомирянку, якій на той час було лише 18 років, у міжнародний розшук.

Повернення в Україну засудженої стало результатом роботи сектору Укрбюро Інтерполу та Управління карного розшуку Головного Управління Нацполіції Житомирщини.

«Прибуття літака, на якому знаходилась дівчина, в аеропорту чекали оперативні працівники поліції, – розповіла керівник сектору Укрбюро Інтерполу ГУНП Наталя Омельчук. – Затриману під конвоєм привезли до Житомира. Після оформлення всіх відповідних матеріалів, вона буде передана до органів пенітенціарної системи для відбування покарання. До речі, перебуваючи в Індонезії дівчина також порушувала закон і була засуджена за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків».

В обвинувальному вироку Бориспільського міжрайонного суду Київської області від 12 листопада 2010 року доведено причетність затриманої до торгівлі людьми, зокрема понад півтора десятка дівчат з її допомогою опинились у борделі Індонезії. На території чужої країни у них відбирали паспорти та мобільні телефони, поселяли у закриті приміщення та цілодобово тримали під наглядом, змушуючи надавати сексуальні послуги.

Як встановлено під час судового розгляду справи, за продаж землячок у рабство затримана отримала 6,5 тисяч доларів США.

За вчинені злочини дівчина, якій лише 24 роки, найближчі п’ять років проведе в ув’язненні.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Схожі матеріали