Затримано організаторів грального бізнесу, які пропонували правоохоронцям 30 тис. доларів США хабара (ФОТО)

clock
20.12.2016 15:51

За вказані кошти організатори хотіли, щоб правоохоронці закрили кримінальне провадження та не заважали їм працювати. Затримали двох хабарників співробітники Управління захисту економіки, слідчого управління обласної поліції та прокуратури Миколаївської області.

Оперативники управління захисту економіки (УЗЕ) у Миколаївській області ДЗЕ Нацполіції припинили діяльність мережі гральних закладів. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України.

Слідчі слідчого управління поліції Миколаївської області, оперативники УЗЕ за процесуального керівництва обласної прокуратури встановили організаторів незаконної діяльності.

У подальшому вони почали шукати шляхи вирішення своїх проблем. Правопорушники запропонували процесуальному керівникові 30 тисяч доларів США за закриття кримінального провадження. Окрім того, за подальшу безперешкодну діяльність мережі гральних закладів організатори пропонували правоохоронцям щомісячну плату.

Прокуратурою Миколаївської області було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Працівники УЗЕ спільно з працівниками прокуратури Миколаївської області та слідчими обласної поліції затримали 2-х організаторів у приміщенні прокуратури при спробі "домовитися" з її працівником. Вони принесли першу частину неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч доларів США.

Фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

[email protected]

тел. довіри 098-103-96-59

Схожі матеріали