Встановлені 15 осіб, які можуть бути причетні до сутичок під час масових заходів 9 травня у Дніпрі (ФОТО, ВІДЕО)

clock
12.05.2017 10:06

Про це сьогодні, 12 травня, повідомив заступник начальника начальник кримінальної поліції ГУНП у Дніпропетровській області Олег Грозь під час спільного брифінгу в прокуратурі.

Зокрема, поліцейські затримали сімох підозрюваних. Трьом затриманим повідомлено про підозру за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 350, 294 Кримінального кодексу України. Відносно двох осіб проводяться подальші слідчі дії. Ще одному затриманому за ч. 2 ст. 296 та ст. 294 Кримінального кодексу України судом м. Дніпра обрано запобіжний захід – тримання під вартою терміном на 60 діб. П’ятьом підозрюваний обирається міра запобіжного заходу, ще трьом готується оголошення повідомлення про підозру.

Усі затримані – молоді чоловіки спортивної статури, деякі з них працювали в охоронних структурах міста. Є інформація, що за участь у заході їм платили по 600 гривень. Також серед затриманих є особа, яка фінансувала учасників заворушень. Наразі слідство працює над впізнанням усіх учасників сутички, проте головним завданням залишається встановити організатора провокацій. Правоохоронці звертаються до громадськості, зокрема свідків бійки, повідомляти будь-яку інформацію, яка може допомогти в розслідуванні цих злочинів.

У розслідуванні вказаних кримінальних проваджень задіяно 15 слідчих прокуратури та поліції, ними вже проведено 20 обшуків. 10 осіб визнані потерпілими.

Подальше процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами правопорушень, скоєних під час проведення масових заходів 9 травня у Дніпрі, здійснюється прокуратурою Дніпропетровської області.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області

Схожі матеріали