Олександр Вакуленко: Запобігання порушенням прав журналістів є одним з пріоритетів роботи поліції (ФОТО)

clock
03.04.2017 12:34

Під час відкриття міжнародного семінару з питань захисту прав журналістів на професійну діяльність заступник Голови Національної поліції Олександр Вакуленко сказав, що відкритість поліції у цьому питанні є яскравим чинником реформування Нацполіції.

Навчання розпочалося сьогодні, 3 квітня, і триватиме протягом двох днів на базі Національної академії внутрішніх справ. У форумі беруть участь представники Офісу Ради Європи в Україні, а також прокуратури, суду, поліції і громадських організацій.

Голова Офісу Ради Європи в України Мортен Енберг зазначив, що питання захисту журналістів та інших працівників медіасфери є надзвичайно важливим питанням, якому Рада Європи приділяє велику і системну увагу.

«Напади на журналістів та інших працівників є серйозним порушенням прав людини, оскільки вони шкодять не лише конкретним особам, а й позбавляють інших права отримувати інформацію. Таким чином, обмежується суспільний діалог, який лежить в основі демократичного суспільства», – наголосив Мортен Енберг.

Він додав, що організаторами семінару розроблено методичні рекомендації щодо протидії перешкоджанню професійній діяльності журналістів в Україні. Ці рекомендації будуть корисними в роботі слідчих, працівників прокуратури, суду, адвокатів, патрульних поліцейських та журналістів.

За словами Олександра Вакуленка, саме відкрита і прозора діяльність Національної поліції є яскравим чинником її реформування. Відтак він зазначив, що інформацію про зростання кількості кримінальних проваджень, пов’язаних з утисками професійної діяльності журналістів, можна розглядати по-різному: і як збільшення кількості таких фактів, так і через відкритість поліції і її готовність реагувати на ці факти – не приховувати, а адекватно сприймати.

«Сьогоднішній захід на платформі академії внутрішніх справ є яскравим прикладом, як потрібно  вчитися, сприймати інформацію і робити належні висновки», – зазначив Олександр Вакуленко.

Департамент комунікації

Національної поліції України

фото Андрія Новицького

Схожі матеріали