Закінчився фінальний етап Чемпіонату Національної гвардії України з воєнізованого кросу (ФОТО, ВІДЕО)

clock
06.10.2016 07:10

На базі Навчального центру Національної гвардії України (поблизу Нових Петрівців) закінчився фінальний етап Чемпіонату Національної гвардії України з воєнізованого кросу. Це останній вид змагань спартакіади НГУ, яка проходила протягом року.

12 команд представляли територіальні управління НГУ, частини прямого підпорядкування та відомчі навчальні заклади.

Метою спартакіади було перевірити рівень фізичної готовності військовослужбовців до виконання завдань за призначенням. Проводиться вона щорічно і включає в себе змагання з кростфіту, військово-спортивного багатоборства, та інших прикладних видів спорту.

Воєнізований крос включає в себе біг, подолання штучних та природних перешкод, стрільбу з автомата з різних положень. За результатами визначатиметься командна першість серед територіальних управлінь та частин прямого підпорядкування.

У кросі беруть участь усі категорії військовослужбовців НГУ (офіцери, військовослужбовці контрактної і строкової служби).

Особливість цього спорту така, що він дуже близький до природних випробувань у непередбачуваних ситуаціях з якими може стикатися військовий при виконанні завдань. Тут немає стандартизації щодо покриття, погодних умов або місцевості проведення. Все, що потрібно – траса.

Дистанція має бути огороджена яскравими стрічками з двох сторін для відділення учасників змагань від глядачів. Організатори можуть застосовувати різні за складністю перешкоди, для того, щоб ускладнювати дистанцію.

Наразі визначаються індивідуальні та командні результати завдань за результатами яких буде названо переможця.

 

Прес-служба НГУ

Схожі матеріали