Загрози безпеці та життю представників МВС у Південному Судані немає, - Арсен Аваков (ФОТО)

clock
11.07.2016 16:31

У складі миротворчої місії у Південному Судані перебуває 31 офіцер Національної поліції України та Національної гвардії України. Наразі вони надають допомогу цивільному населенню, постраждалому у результаті бойових дій. Про це сьогодні, 11 липня, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Наша група інтенсивно працює, надаючи допомогу постраждалим мирним жителям. На базі приймають та розміщують біженців: жінок та дітей, які постраждали в ході військового зіткнення», - зазначив глава МВС.
11 липня 2016 року навколо обох баз ООН в місті Джуба тривали інтенсивні бойові дії, які ведуться, переважно, зі стрілецької зброї. Персонал забезпечений засобами індивідуального захисту та перебуває у бетонних приміщеннях на базі «Юн Хауз», а також у спеціально обладнаних бункерах на базі «Томпінг». У зв'язку з цим на території баз миротворців масово прибувають місцеві жителі, які шукають порятунку.

За словами Арсена Авакова, при необхідності, за погодженням з командуванням сил ООН, Міністерство внутрішніх справ України вживатиме усіх необхідних заходів для евакуації миротворчої місії
«Постраждалих серед персоналу МВС України немає. Згідно рішення керівництва місії ООН, особам, які наразі перебувають у чергових відпустках за межами місії, рекомендовано залишатися в місцях їхнього теперішнього перебування до особливого розпорядження», – повідомив у телефонній розмові з міністром командир національного персоналу МВС України в міжнародній операції ООН в Південному Судані Сергій Мазуров.

У результаті збройного зіткнення між прибічниками президента Південного Судану Салви Киїра та лідера опозиції Рієка Машара, військово-політична ситуація в країні різко погіршилась. 
Сталися численні збройні сутички між військами уряду та опозиції. Частина проурядових військ перестала контролюватися президентом. Починаючи з 7 липня 2016 року у результаті збройних зіткнень у  окремих районах столиці Південного Судану місті Джуба загинуло 270 осіб.

Нагадаємо, що 28 травня 2016 року вісім представників МВС України відбули у закордонне відрядження для участі у міжнародній операції ООН з підтримання миру та безпеки у Республіці Південний Судан.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали