За рік галицькі гвардійці 8 разів виконували завдання з екстрадиції

clock
10.12.2020 11:00

Екстрадиція – одна із форм міжнародної співпраці у боротьбі із злочинністю. Вона полягає у арешті та передачі однієї держави іншій особи, яку підозрюють або обвинувачують у скоєнні злочину. Можлива передача і вже засудженого злочинця. Завдання з екстрадиція покладено на Національну гвардію України, яка успішно з цим справляється. 

Військовослужбовці 2 Галицької бригади вже багато років виконують завдання із екстрадиції. У 2020 році вони 8 разів передавали чи отримали осіб на кордонах України з іншими державами. Двічі це відбувалось на Закарпатті і шість разів на Львівщині. 

У Закарпатській області екстрадиція відбувалась за участі військовослужбовців 3 батальйону на пункті пропуску Чоп-Загонь. У Львові це завдання виконували гвардійці 1 батальйону бригади, який дислокується у цьому місті. Передачі та отримання відбувались на пунктах пропуску Медика-Мостиська – Шегині, Рава-Руська – Хребене та у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького. 
Екстрадиція – це надзвичайно відповідальне завдання, яке вимагає високого професіоналізму та взаємодії із різноманітними державними установами. У цьому переконаний заступник командира частини зі служби полковник Олександр Клімчук. 

«Процес передачі чи отримання особи – це великий об’єм роботи, до виконання якої задіяно надзвичайно багато інших органів. Це і Міністерство юстиції, й Департамент Міжнародного поліцейського співробітництва «Інтерпол», й Державна прикордонна служба, - розповідає полковник Олександр Клімчук. – І ось ця вся налагоджена схема «співпраця-взаємодія-кваліфікований особовий склад» допомагає виконувати завдання з екстрадиції на тому рівні, якому ми його виконуємо».

Аліна Новікова

 

Схожі матеріали