За ініціативи ДМС проведені експертні українсько-словацькі консультації в сфері реадмісії

clock
20.05.2017 06:16

Під час консультацій, що пройшли 18-19 травня, сторони постатейно узгодили текст проекту Імплементаційного протоколу між Урядами України та Словаччини до Угоди між Україною та Республікою Словаччина про реадмісію осіб.

Від української сторони у консультаціях брали участь представники Міністерства внутрішніх справ, Державної міграційної служби, Міністерства закордонних справ, Адміністрації Державної прикордонної служби та Міністерства юстиції. Словацьку сторону представляли працівники Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки.

Подальше успішне опрацювання проекту документу дозволить підготувати цей міжнародний договір до підписання, що позитивно вплине на розвиток добросусідських відносин між Україною та Словацькою Республікою, визначить на основі взаємності швидкі й ефективні процедури ідентифікації і безпечного та організованого повернення осіб, які не виконують правила в’їзду, виїзду та перебування на територіях України та Республіки Словаччина. Також спільна робота забезпечить дотримання Україною своїх обов’язків перед Європейським Співтовариством щодо запровадження ефективних важелів здійснення державної політики в сфері реадмісії осіб.

Прес-служба ДМС України

Схожі матеріали