З початку року піротехніки ДСНС вилучили та знищили понад 6 тисяч вибухонебезпечних предметів

clock
27.03.2019 07:54

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів, як часів минулих війн, так і сучасних боєприпасів. Так, з початку 2019 року станом на 26 березня піротехніки ДСНС вже знищили 6 тис. 494 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 56 авіаційних бомб.

Зокрема, 25 березня піротехніки Управління ДСНС у Волинській області провели роботи з розмінування на території міста Ковель, де місцеві мешканці виявили застарілі боєприпаси часів минулих війн. Рятувальники обстежили територію і вилучили загалом один 76-міліметровий артилерійський снаряд, три гранати та чотири протитанкових міни. Небезпечні знахідки фахівці ДСНС знищили на спеціальному майданчику.

У свою чергу, піротехніки  ДСНС у Хмельницькій області знищили артилерійський снаряд калібром 105 мм часів Другої світової війни. Після контрольного обстеження території, сапери виявили ще один артснаряд калібром 76 мм та 1 підривник до артилерійського снаряду часів Другої світової війни.

Цього ж тижня групою піротехнічних робіт у Кіровоградській області проводилися роботи зі знищення боєприпасів. А саме було виявлено: 3 авіабомби АО-20, 8 мінометних мін калібру 82 мм, а також 56 одиниць артилерійських снарядів різного калібру. Усі боєприпаси вилучили та знищили у встановленому порядку.

Крім того тривають роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

Зокрема, на Донеччині впродовж 25 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 10,72 га місцевості, де виявлено та вилучено 5 одиниць ВНП.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Прес-служба ДСНС

 

Схожі матеріали