З 28 квітня по 9 травня прикордонники затримали за незаконний перетин кордону майже 1 тисячу осіб

clock
10.05.2017 10:22

Загалом за цей період прикордонники оформили близько 2,7 мільйони осіб та майже 600 тисяч транспортних засобів. Також реалізовано більше 100 спрацювань бази Інтерполу, виконано понад 800 доручень уповноважених державних органів та через різні причини відмовлено в пропуску через державний кордон майже 220 громадянам РФ.

У період з 28 квітня по 9 травня Державна прикордонна служба України значно посилила заходи безпеки на державному кордоні та в контрольованих прикордонних районах. Вони були направлені на недопущення проникнення на територію нашої країни під виглядом мирних громадян терористів, диверсантів і провокаторів, а також перевезення зброї, засобів терору та інших заборонених предметів через державний кордон України.

У цей період працівники Держприкордонслужби затримали майже 1 тисячу осіб за незаконне перетинання державного кордону, з яких 27 – нелегальні мігранти. Під час незаконного переміщення через кордон виявлені 25 одиниць зброї, 19 одиниць боєприпасів, у 20 випадках припинене переміщення наркотичних та психотропних речовин, а також припинене незаконне переміщення товарів та вантажів на загальну суму більше 3 мільйонів гривень.

Крім того за цей час прикордонники оформили 982 членів команд учасників міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення–2017» та 87 учасників Чемпіонату світу з мотокросу.

Для реагування у випадку зміни обстановки, а також з метою локалізації конфліктних ситуацій у пунктах пропуску та на державному кордоні прикордонники забезпечували цілодобове чергування ситуативних груп та активно взаємодіяли з СБУ, Нацполіцією, підрозділами Збройних сил України, Національною гвардією, Держслужбою з надзвичайних ситуацій та іншими структурами.

За матеріалами АДПС України

Схожі матеріали