Юрій Луценко: Завдяки новій вертикалі управління в Нацполіції рівень злочинності скоротився на 20%

clock
24.05.2017 16:19

Про це сьогодні, 24 травня, повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час звіту у Парламенті.

За його словами, завдяки злагодженій роботі, відновленню управлінських вертикалей в Національній поліції з приходом Сергія Князева в поєднанні з корисністю реформи патрульної поліції, дає свої результати і за І квартал падіння по всім злочинам мінус 20, мінус 30 відсотків.

«Це дало можливість по всім напрямкам на 15-20% скоротити рівень злочинності. Кількість крадіжок досягла 312 тис., у порівняні з попереднім роком скоротилася на 20%. Засуджено 34 тис. крадіїв. Що стосується грабежів, у минулому році ця цифра досягла 27 тис., а зараз же падіння на 30%, засуджено більше 4 тис осіб, розбої - засуджено ще 893 особи, падіння на 30 %. Теж саме з автомобільними та квартирними крадіжками», - зазначив Юрій Луценко.

Генеральний прокурор також додав, що спочатку скептично ставився до статистики рівня злочинності.

«Ми направили групи перевірки у всі райвідділи Києва та декількох областей, фальсифікації даної статистики не виявлено, є буквально дві, три укритих справи. Але, в принципі, статистика показує, що зусилля нового керівництва Нацполіції дають свій результат», - сказав він.

Окрім цього, Юрій Луценко закликав народних депутатів прийняти закон про кримінальні проступки. За його словами, це дало б змогу припинити близько 30% величезної паперової роботи слідчих і прокурорів по малозначущим випадкам, коли закон передбачає до 2 років позбавлення волі.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали