Юрій Голубан готовий пройти тест на «детекторі брехні», – Арсен Аваков (ФОТО)

clock
07.04.2017 13:46

З метою перевірки оприлюдненої інформації щодо начебто участі Юрія Голубана у діяльності так званої «ДНР» правоохоронці звернуться до Генеральної прокуратури України. Паралельно цю інформацію перевіряє і підрозділ внутрішньої безпеки. Про це глава МВС заявив сьогодні, 7 квітня, під час робочої поїздки на Луганщину. У поїздці взяли участь також очільники Нацполіції, Національної гвардії і Держприкордонслужби.

За словами Арсена Авакова, у відомстві перевірятимуть будь-яку отриману інформацію, адже одним із принципів роботи міністерства є відкритість. Зокрема, перевіркою інформації щодо Юрія Голубана вже займається служба внутрішньої безпеки.

Водночас міністр внутрішніх справ звернув увагу на той факт, що заяви бойовика Ходаківського співпали із заявами окремих народних депутатів.

«Ні в кого немає ідеальної біографії. Однак у мене викликає подив, коли деякі особи в нашому парламенті діють синхронно із терористом Ходаковським», – зазначив глава МВС.

За словами Арсена Авакова, фахівці вже встановили, що поширене у мережі відео є змонтованим, але воно викликало питання в суспільстві.

У зв’язку з цим відомство вже звернулося до Генеральної прокуратури і Служби безпеки для того, щоб вони провели незалежну перевірку. Водночас паралельну перевірку цієї інформації проводить і служба внутрішньої безпеки. Перевірка має дати відповіді на питання, де знаходився і чим займався Юрій Голубан у той час, про який йдеться на відео.

«Офіцер Голубан готовий пройти «детектор брехні» і надати всю необхідну інформацію. І я питаю тих, хто звинувачує: а ви готові?», – підкреслив Арсен Аваков.

Нагадаємо, 15 березня поліцейські Донеччини розповіли народним депутатам про обставини інциденту на блокпосту у Слов'янську з участю народного депутата України Володимира Парасюка.

Того ж дня Президент України вручив державну нагороду командирові донецької роти поліції особливого призначення Юрію Голубану.

Пізніше Юрій Голубан подав позов до нардепа Ігоря Луценка про спростування недостовірної інформації, а також захист честі, гідності та ділової репутації.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали