Японія готова надати Україні підтримку для кіберполіції (ФОТО)

clock
29.04.2016 15:28

Про це сьогодні, 29 квітня, під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі. У перемовинах також взяла участь і перший заступник міністра Ека Згуладзе.

 

Японський дипломат заначив, що одним із ключових напрямків співпраці України та Японії по реформуванню поліції є кібербезпека. За його словами, Японія підтримує кроки МВС України по створенню та розбудові кіберполіції і готова надавати фінансову, консультативну та експертну допомогу.
Шігекі Сумі зазначив також, що Японія схвально оцінює новий Уряд та готова продовжувати співпрацю з Україною і надалі.

Крім того, з метою ознайомлення із принципами роботи японської правоохоронної системи, Посол Шігекі Сумі запросив міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова відвідати найближчим часом Японію із офіційним візитом.

Нагадаємо, що між Урядом України та Урядом Японії укладена Угода про надання Уряду України грантової допомоги, якою передбачено постачання для потреб Національної поліції 9000 комплектів уніформи.
Окрім того, в рамках виконання зобов’язань Сторін Кіотського протоколу Японією була здійснена поставка на територію України 1220 (2013-2014 рр.) та 348 (2015 р.) автомобілів спеціалізованого призначення «Тойота Пріус». 

 

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали