«Впровадження біометричних ID-паспортів наблизить Україну до безвізового режиму з ЄС», - Арсен Аваков

clock
15.07.2016 07:00

14 липня, Верховна Рада ухвалила закон щодо внутрішніх біометричних паспортів, без цього закону безвізовий в’їзд у ЄС для громадян України неможливий. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Цей закон ще на крок наблизив нас до безвізового режиму з ЄС. Власне, без прийняття цього Закону України безвізовий в’їзд наших громадян неможливий в принципі», — повідомив Арсен Аваков.

Він додав, що введення нових паспортів вплине на рішення ЄС щодо надання безвізового режиму Україні.

«Ця система дозволить належним чином формувати Єдиний державний демографічний реєстр, в якому вся інформація про видані громадянину документи буде зведена в загальну базу даних для повної ідентифікації особи, оформлення, видачі, обміну, визнання недійсним та знищення документа, що посвідчує особу, реєстрації місця проживання або місця перебування. Адже Єдиний державний демографічний реєстр — одна з умов надання Україні безвізового режиму», — підкреслив очільник відомства.

За його словами,  оформляти і видавати внутрішні і закордонні паспорти будуть і ЦНАП (Центри надання адміністративних послуг) і відділення Державної міграційної служби України, що істотно розширить охоплення населення, знизить черги.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали