Вперше в Україні тести з правил дорожнього руху винесли на громадське обговорення (ФОТО, ВІДЕО)

clock
02.03.2017 11:42

У рамках реформування сервісних центрів МВС планується впровадження нових стандартів складання іспитів для отримання посвідчення водія. Першим етапом стане запуск нових екзаменаційних білетів з правил дорожнього руху. Йому передуватиме громадське обговорення тестової версії електронних екзаменаційних білетів з ПДР, яке стартувало сьогодні, 2 березня. Про це під час брифінгу повідомив керівник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.

2,5 тисячі питань з ПДР, з яких сформовані електронні білети, розробила експертна група, до якої увійшли представники профільних організацій з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв, фахівці громадських організацій профільного спрямування та працівники Головного сервісного центру МВС.

Громадське обговорення цих питань покликане виключити логічні помилки, а також сформувати білети відповідно до категорій водійських посвідчень. Подібне обговорення пройде в Україні вперше.

«Наша мета – зробити процес змін максимально прозорим та дослухатися до усіх порад. Відповідно, після підготовки та перегляду екзаменаційних білетів з ПДР, ми вирішили відкрити на один місяць тестову версію на сайті Головного сервісного центру МВС. Усі профільні експерти та пересічні водії, матимуть змогу написати нам свої пропозиції», – повідомив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Відсьогодні і протягом місяця на офіційному сайті Головного сервісного центру МВС України кожен охочий зможе переглянути нові білети з ПДР і висловити свої пропозиції. Для цього необхідно пройти тест за обраною категорією. А далі, скориставшись кнопкою «Маю пропозицію до запитання», що є після кожного білета, у онлайн-формі залишити свої коментарі.

Після місяця тестування та проведення детального аналізу всіх пропозицій та листів, експертна група внесе корективи й запустить у дію нові екзаменаційні білети.

Перший заступник директора Головного сервісного центру МВС Сергій Гончаров відмітив, що зміни очікуються також і в практичній площині складання іспитів. Йдеться про запровадження фото- та відеофіксації для прозорості процедури.

Своєю чергою член експертної комісії, представник ГС «Всеукраїнське Партнерство заради безпеки дорожнього руху» Олександр Зєрщиков висловив переконання, що впровадження нових екзаменаційних білетів необхідне, перш за все, для безпеки учасників дорожнього руху.

Нагадаємо, що півроку тому вперше були оприлюднені списки акредитованих автошкіл. Їх перелік і адреси можна знайти на сайті Головного сервісного центру МВС у розділі «Автошколи». Планується також запровадження системи відкритих рейтингів навчальних закладів із підготовки та перепідготовки водіїв. Наразі в Україні функціонує 1641 заклад з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв.

Прес-служба Головного сервісного центру МВС України

Схожі матеріали