Водна поліція Дніпра не має поступатися столичному підрозділу, – Арсен Аваков (ФОТО)

clock
02.06.2017 11:00

Під час робочої поїздки на Дніпропетровщину міністр внутрішніх справ сьогодні, 2 червня, повідомив про намір у співпраці з місцевою владою вдосконалювати водний підрозділ поліції міста.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що керівництво МВС і Національної поліції приділяють значну увагу Дніпропетровській області, зокрема й з огляду на події, що відбулися під час масових акцій 9 травня. «Ми з Сергієм Князєвим не випадково вирішили приїхати насамперед в цю область для передачі автомобілів. Адже усвідомлюємо, що після подій 9 травня, потрібно більше уваги приділити процесам, які тут проходять», – наголосив Арсен Аваков.

Він висловив вдячність міській і обласній владі за розуміння й співпрацю у питаннях безпеки, а також повідомив про найближчі спільні плани, серед яких – розвиток водної поліції Дніпра.

«Це добре, коли місцева влада, державні інститути роблять таку синергію. Ми обмінялися деякими планами щодо розвитку. Зокрема про те, як зробити правильно працюючу річкову поліцію, яку ми почали робити її в Києві», – сказав Арсен Аваков і додав, що водна поліція Дніпра не має поступатися столичному підрозділу.

Окремо Арсен Аваков повідомив, що вдосконалення водної поліції, окрім Києва і Дніпра, заплановане ще й у Запоріжжі.

Арсен Аваков та Сергій Князєв оглянули діючий відділ водної поліції міста Дніпро. Його завдання – припинення правопорушень та профілактична робоа з відпочивальниками на річці, а також співпраця з рибінспекцією, боротьба з браконьєрством і незаконним виловом риби, взаємодія з екологами та забезпечення збереження устаткування пляжів і зон відпочинку. Наразі цей підрозділ складається з трьох катерів, які щоденно патрулюють акваторію міста.

Голова Нацполіції Сергій Князєв звернув увагу, що транспортні засоби водної поліції Дніпра потребують оновлення. Він підкреслив, що катери поліцейських мають бути функціональними й належним чином оснащеними, повністю пристосованими для виконання поліцейськими службових обов’язків.

Своєю чергою міський голова Дніпра Борис Філатов запевнив, що міська влада й місцеве самоврядування будуть взаємодіяти з Національною поліцією у процесі вдосконалення водної поліції. За його словами, місто виділить на фінансування водної поліції як мінімум 10 мільйонів гривень.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали