Внаслідок пожежі в будинку з проживанням осіб похилого віку на Київщині загинуло 17 осіб (ФОТО, ВІДЕО)

clock
29.05.2016 11:40

29 травня в ДСНС України відбувся брифінг щодо оперативної інформації про пожежу, яка виникла сьогодні в будинку з проживанням осіб похилого віку в с. Літочки Броварського району Київської області. Участь у брифінгу взяли Голова ДСНС України Микола Чечоткін, перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян, Голова Київської ОДА Максим Мельничук.

З’ясувалося, що у даному домоволодінні приватний підприємець організував проживання осіб похилого віку. З мешканцями укладались договори. Ліжко-місце з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало для пенсіонерів 6 тисяч гривень на місяць.

Перший заступник Голови Національної поліції України Вадим Троян повідомив, що горе-підприємця затримано у порядку ст.208 Кримінально-процесуального Кодексу. За даним фактом слідчими поліції Київської області відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

За словами Голови ДСНС України, інформація про пожежу надійшла до місцевої пожежної команди села Літки Броварського району о 3 год. 43 хв., а до Служби порятунку Київської області о 3 год. 48 хв. Першочергово до гасіння пожежі були залучені місцеві пожежні команди з найближче розташованих населених пунктів. Всього на місці події наразі працює 28 одиниць техніки та понад 150 осіб, у тому числі від ДСНС 10 одиниць техніки та 88 чоловік особового складу.

“Пожежу локалізовано о 5 год. 25 хв. та ліквідовано о 8 год. 25 хв. Врятовано 18 осіб, з яких 5 осіб з опіками різних ступенів важкості госпіталізовано до лікарні. На місці пожежі виявлено тіла 17 осіб”, - зазначив Голова ДСНС України Микола Чечоткін.

На місці пожежі перебував Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України створено Урядову комісію для з'ясування обставин пожежі.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали