Військовий наряд Нацгвардії затримав двох рецидивістів, які намагалися вдертись до помешкання одесита

clock
13.01.2017 13:02

Правопорушників затримали військовослужбовці одного з нарядів Національної гвардії України, що на період святкувань патрулюють міста країни, підсилюючи поліцейські підрозділи.

Наряд гвардійців на патрульному автомобілі зумів максимально оперативно відреагувати на виклик по лінії «102». Згідно отриманої інформації, в Приморському районі Одеси невідомі особи вибивають двері до квартири одного з місцевих жителів.

Прибувши за вказаною адресою, бійці виявили двох громадян, які наносили удари по дверям одного з помешкань. На законні вимоги військового наряду припинити правопорушення особи не відреагували, а навпаки, стали ображати військовослужбовців та погрожувати їм фізичною та посадовою розправою. Після неодноразових вимог гвардійців припинити правопорушення, невідомі особи розпочали бійку. Військовий наряд, керуючись Законом України «Про Національну гвардію України», застосував заходи фізичного впливу до дебоширів та супроводив їх до патрульного автомобіля.

Під час затримання один з правопорушників став чинити фізичний опір та непокору, ображаючи честь та гідність гвардійців, що знаходились при виконанні службових обов’язків. При цьому до конфлікту долучилась близько десяти перехожих, які заважали військовому наряду  посадити хуліганів до патрульного автомобіля.

Після прибуття на місце пригоди ще одного військового наряду, обох правопорушників було затримано та доставлено до Портофранківського відділення поліції Приморського відділу ГУНП в Одеській області. Затриманими виявились двоє громадян Молдови 1980 та 1987 року народження, які неодноразово притягалися правоохоронними органами до відповідальності. На затриманих складено рапорт за ст.173, 185 КУпАП (Хуліганство та злісна непокора).

Нагадаємо, що у період новорічно-різдвяних святкувань підрозділи Нацгвардії залучили до забезпечення громадського порядку. На сьогоднішній день понад 1500 бійців НГУ у тісній взаємодії з патрульними поліцейськими охороняють вулиці міст України.

Прес-служба НГУ

Схожі матеріали