Відбулося засідання віртуального контактного аналітичного центру суб’єктів інтегрованого управління кордонами

clock
07.04.2017 07:59

6 квітня 2017 року в Адміністрації Держприкордонслужби України за участю суб’єктів інтегрованого управління кордонами проведено засідання віртуального контактного аналітичного центру. Також в засіданні центру взяли участь європейські експерти проекту TWINNING, Місій EUAM,  та EUВAM. Суб’єктами інтегрованого управління кордонами визначено Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ України, Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство інфраструктури України, Національна гвардія України, Служба безпеки України, Національна поліція України, Державна міграційна служба та Державна фіскальна служба.

До діяльності центру додатково залучені Міністерство оборони України, Національна гвардія України та Національна поліція України.

Під час засідання обговорено результати виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами у 2016 році та пропозиції щодо можливих шляхів удосконалення міжвідомчої співпраці у 2017 році, зокрема з питань покращення контрольних функцій, обміну інформацією, проведення спільних заходів.

Віртуальний контактний аналітичний центр створений у 2015 році в рамках реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами.

Основними напрямками діяльності віртуального контактного аналітичного центру є:

розроблення нових підходів до інтегрованого управління кордонами;

опрацювання пропозицій щодо удосконалення механізмів співпраці між суб’єктами інтегрованого управління кордонами;

обмін відкритою статистичною та аналітичною інформацією у сфері безпеки державного кордону в строки та за формами, погодженими Сторонами;

проведення спільних аналітичних досліджень з оцінки загроз і ризиків у сфері безпеки державного кордону та ефективності інтегрованого управління кордонами;

вироблення пропозицій щодо конкретних кроків для налагодження міжвідомчого обміну інформацією між суб’єктами інтегрованого управління кордонами та винесення цих пропозицій на розгляд керівників відповідних органів, зокрема, з метою реалізації вимог Концепції інтегрованого управління кордонами щодо створення єдиного інформаційного простору.

Прес-служба АДПС України

Схожі матеріали