Вадим Троян: Так званий «закон Савченко» необхідно скасувати

clock
18.10.2016 16:20

Станом на жовтень за «законом Савченко» на волю вийшло близько 9000 осіб, 8000 з них – стали на облік. Місце перебування 1000 осіб – невідоме. Про це в інтерв’ю «Укрінформ» повідомив перший заступник глави Нацполіції – начальник кримінальної поліції Вадим Троян.

За його словами, зараз Нацполіція веде перемовини з Мін’юстом, аби відомство заздалегідь інформувало правоохоронців про кількість осіб, які достроково вийдуть із місць позбавлення волі.

«Нам ніхто не повідомляє, коли вони виходять, ми дізнаємося про це вже постфактум. Ми ж повинні підготувати території. Якщо вийдуть, наприклад, два ґвалтівника, три вбивці, то нам потрібно знати про це завчасно», зазначив Вадим Троян.

Він повідомив, що, починаючи з січня, звільнені особи здійснили 723 крадіжки, 204 грабежa, 73 розбійні напади, 22 умисних вбивства та більше 20 фактів нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також 12 зґвалтувань та інші злочини різної тяжкості.

«Я розумію саму ідею авторів цього закону. Але коли приймається таке рішення заради однієї людини або двох, або навіть кількох сотень, а випускається 10 тисяч злочинців, я вважаю, це неправильно. «Закон Савченко» потрібно взагалі скасувати. А у СІЗО створювати нормальні умови, як у розвинених країнах», зауважив начальник кримінальної поліції, додавши, що «закон Савченко» навіть не обговорювався з МВС.

На думку Вадима Трояна, такий закон може застосовуватися лише тоді, коли відбудуться реформи судової системи та прокуратури.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали