В обстрілювану Авдіївку для надання допомоги людям направлено зведений загін поліції (ФОТО, ВІДЕО)

clock
30.01.2017 10:35

Прифронтове місто вже третю добу потерпає від інтенсивних обстрілів бойовиків. Поранені двоє місцевих мешканців, пошкоджено 6 приватних будинків, місто залишилось без світла, є перебої з мобільним зв’язком. За рішенням керівника поліції в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна, Авдіївське відділення поліції переведено на посилений варіант несення служби, у місто додатково спрямовано зведений загін поліцейських. Правоохоронці патрулюють вулиці населеного пункту та надають допомогу місцевим мешканцям.

Сьогодні зранку в Авдіївку виїхав начальник Покровського відділу поліції Юрій Гречишкін, аби визначити, яка необхідна допомога.

В.о. начальника Авдіївського відділення поліції Віталій Головатенко доповів, що місцева поліція переведена в стан повної готовності, правоохоронці реагують на всі повідомлення громадян та надають їм необхідну допомогу. Відділення поліції підключене до генераторів, аби забезпечити його безперебійну роботу.

Так, вчора близько 12 години до поліції надійшло повідомлення від 36-річного місцевого мешканця, який просив евакуювати його родину, так як їх будинок бойовики обстрілювали з великокаліберної зброї.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців із військовослужбовцями жінка разом з двома малолітніми дітками - 4 і 2 років були вивезені із небезпечного місця. Зараз вони знаходяться у своїх родичів у селі Бердичі.

- Вчора були дуже сильні обстріли. Ми з чоловіком вирішили, що мені необхідно виїхати з дітьми, бо залишатись було небезпечно. Ми викликали таксі, але жодна служба не погодилась виїхати в наш район. Тоді чоловік зателефонував в поліцію, і йому повідомили, що питання це буде вирішено в найкоротшій час. Тим часом поруч проїжджали військовослужбовці, які і вивезли мене разом з моїми дітками. А чоловік залишився вдома, - розповіла місцева мешканка Оксана.

Також до чергової частини надійшли повідомлення від місцевих мешканців про 6 фактів пошкоджень приватних домоволодінь.

За рішенням очільника поліції Донеччини В’ячеслава Аброськіна, в Авдіївку в якості підкріплення спрямовано зведений загін з числа поліцейських Покровської оперативної зони. Вони будуть нести службу в прифронтовому місті протягом двох тижнів. До основних завдань загону входить надання допомоги місцевим мешканцям та забезпечення правопорядку в місті. Сьогодні зведений загін вже приступив до виконання своїх обов’язків.

Незважаючи на те, що в місті відсутнє електропостачання і не працюють автозаправочні станції, Авдіївське відділення поліції повністю забезпечено паливно-мастильними засобами для того, щоб правоохоронці своєчасно могли виїжджати на всі виклики.

Покровський відділ поліції

Донецької області

Схожі матеріали