В аеропорту «Жуляни» прикордонники виявили нелегальні комплектуючі до ПТРК «Фагот» та авіатехніки (ФОТО, ВІДЕО)

clock
20.01.2017 08:41

Учора в пункті пропуску «Жуляни» увагу прикордонного наряду привернули 17 ящиків у багажному відділенні літака, який здійснював рейс до Ірану. Вантаж не мав жодних товаросупровідних документів і не був внесений до бортового журналу судна.

Зі слів екіпажу, ящики нібито містять ремонтний комплект для літака та не обліковані у бортовому журналі через неуважність. Прикордонники спільно з представниками митниці вирішили більш детально перевірити їх вміст.

Відтак у трьох ящиках виявлені комплектуючі, які, найімовірніше, належать до складових протитанкового керованого ракетного комплексу «Фагот». У решті ящиків містилися комплектуючі до літаків.

Наразі триває експертиза обладнання. За фактом виявлення предметів військового призначення направлене повідомлення до СБУ щодо реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань ознак злочинів передбачених ст. 201 КК України (Контрабанда) та ст. 333 КК України (Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Прес-служба AДПС України

Схожі матеріали