В Одесі відбулося засідання експертів прикордонної служби з розвитку систем аналізу кримінальних ризиків

clock
30.09.2016 13:16

В Одесі відбулося засідання прикордонних експертів з розробки спільної моделі аналізу інформації розвитку систем аналізу ризиків та кримінального аналізу.

27 – 30 вересня в головному офісі Місії EUBAM у м. Одеса, за ініціативи Місії Європейської Союзу з надання допомоги в питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова (EUBAM), відбулося четверте засідання групи експертів з питань розвитку систем аналізу ризиків та кримінального аналізу в Україні та Республіці Молдова.

У засіданні взяли участь представники Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Національного інспекторату розслідувань Департаменту поліції Республіки Молдова та Департаменту прикордонної поліції Республіки Молдова.

У ході спільної роботи українські та молдовські аналітики, спільно з експертами Місії EUBAM, продовжили опрацювання єдиних методик та інструментів аналізу ризиків та кримінального аналізу з урахуванням спільної практики, кращих європейських стандартів та оновленої версії спільної інтегрованої моделі аналізу ризиків держав – членів Європейського Союзу.

Очікується, що спільна модель аналізу інформації, яка має стати результатом спільної роботи експертів, буде використана поліцейськими та прикордонними відомствами України та Республіки Молдова, як на національному, так і міжнародному рівнях, і стане привентивним інструментом в протидії транскордонній злочинності.

Протягом останіх двох років експерти Державної прикордонної служби України взяли активну участь у запровадженні систем аналізу ризиків та кримінального аналізу в Національній поліції України в контексті запровадження найкращих європейських практик в роботі з інформацією у правоохоронних органах.

Прес-служба АДПСУ

Схожі матеріали