В Адміністрації Державної прикордонної служби України підбили підсумки 2016 року (ФОТО)

clock
17.01.2017 10:42

У засіданні Колегії відомства взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко, керівний склад центрального апарату, регіональних управлінь та органів охорони державного кордону, а також Громадської ради і Об’єднаної профспілки Держприкордонслужби.

«Наразі рівень довіри населення до прикордонників високий і поступається лише Збройним силам та Нацгвардії. Його треба підвищувати, адже це нарощує наш потенціал», – зазначив Арсен Аваков.

Він додав, що цьогорічний бюджет відомства дозволить розвивати службу і забезпечити достойну зарплатню співробітникам.  

Керівник Держприкордонслужби України подякував Міністру внутрішніх справ за надану оцінку діяльності відомства та особисту підтримку її розвитку.

«Головним здобутком вважаємо те, що в умовах російської агресії служба зуміла продовжити системне реформування як правоохоронне відомство, але з урахуванням необхідності не лише охорони, а й оборони державного кордону», - сказав Віктор Назаренко.

Наразі завершено стратегічне планування розвитку Служби на період до 2020 року та виконано всі заходи, передбачені планом лібералізації ЄС візового режиму для України.

«Той рік ми наростили і активно використовували можливості прикордонної авіації та морської охорони. За підтримки американських партнерів створили загін спеціального призначення ДОЗОР», – повідомив керівник прикордонної служби.

При цьому авіація забезпечила не лише охорону кордону, але виявлення правопорушень, таких як незаконний видобуток бурштину. Одночасно розвивався і такий перспективний напрямок як безпілотна авіація. За бюджеті кошти придбано 6 вітчизняних сучасних комплексів, а це – 18 літальних апаратів.

Відчутний крок зроблено в розвитку системи висвітлення надводної обстановки. У грудні минулого року за участі Президента України введено в експлуатацію перший на Азовському морі комплекс раннього виявлення, попередження та ідентифікації цілей.

«Ми активно співпрацюємо з Місією ЄС та іншими іноземними інституціями. У службі вже на постійній основі працює радник Федеральної поліції Німеччини у рамках започаткованого першого серед правоохоронних структур проекту TWINING. До роботи ще залучатиметься більше 30 експертів з Литви, Польщі та США», – сказав Віктор Назаренко.

Також в процесі реформування Держприкордонслужба активно залучала підтримку дипломатичних установ Канади та Японії, що свідчить про довіру відомству від іноземних партнерів. В рамках міжнародного та прикордонного співробітництва було отримано допомоги на понад 450 мільйонів гривень, що дозволило, зокрема, розвинути систему логістики.

Відомство зайняло і чітко витримує принципову позицію в боротьбі з корупцією. Нині реалізується вже другий етап Антикорупційної програми та проекту «Нове обличчя кордону», підписано спільно з міжнародними партнерами Дорожню карту реформування внутрішньої безпеки.

 «Сьогодні народ України вимагає від нас реальних змін та піднімає рівень вимог. Довіра суспільства – це велика відповідальність», - сказав Віктор Назаренко. 

Також у 2016 році, завдяки раціональному використанню виділених бюджетних коштів у розмірі 200 млн. грн., які були спрямовані на будівництво та реконструкцію житла, прикордонники отримали  248 квартир та 46 кімнат. Крім того, бюджет цього року дозволить не лише стабілізувати, але й продовжити розвиток окремих напрямків.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали