Упродовж цього року кількість розкритих злочинів збільшилась на чверть - Сергій Князєв (ФОТО, ВІДЕО)

clock
25.04.2017 11:42

Водночас за останні півроку рівень довіри населення до поліції зріс до 44 відсотків. Про це Голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив сьогодні, 25 квітня, на колегії МВС України за підсумками службової діяльності у першому кварталі 2017 року. Колегія відбувається  під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що протягом лише останнього місяця поліція повідомила про підозру в учиненні понад 19 тисяч злочинів. Це в півтора рази більше, ніж в будь-який з місяців минулого року. У результаті проведення значного обсягу слідчої і оперативної роботи кількість розкритих злочинів збільшилася на чверть – з  33 тисяч до 41 тисячі.

За словами Голови Нацполіції, зараз спостерігається тенденція до покращання рівня розкриття злочинів у цілому, а також таких видів, як умисні убивства, тяжкі тілесні ушкодження, розбої.

«Як результат, протягом трьох місяців знешкоджено 55 організованих груп (минулий рік – 35), у тому числі дві банди, які діяли на території Сумської та Харківської областей. На Харківщині ліквідовано озброєну банду у складі трьох осіб, якими вчинено подвійне вбивство та ряд зухвалих розбоїв, грабежів і крадіжок», – зазначив Сергій Князєв.

За його словами, у попередні роки Україна стала «притулком» для «кримінальних авторитетів». З метою очищення території держави від таких осіб поліцією  вжито ряд  заходів.

«Зокрема, у минулому році затримано та видворено з території України 13 впливових кримінальних авторитетів («злодіїв у законі»), насамперед вихідців з кавказького регіону», – сказав Сергій Князєв, додавши, що впродовж лише цього року поліцією Києва та Департаментом карного розшуку вже видворено п’ять таких осіб.

У контексті продовження теми протидії організованим злочинним групам Сергій Князєв зупинився на розкритті резонансних злочинів, насамперед – умисних убивств. Порівняно з минулим роком розкриття цієї категорії злочинів підвищилося до 84%.

Водночас Сергій Князєв повідомив, що убивства на замовлення стають наслідком конфліктних ситуацій в кримінальному середовищі з приводу перерозподілу сфер впливу, власності та бізнес-інтересів.

«Цього року в 11 таких убивствах перевірялася зазначена версія. Чотири таких  злочини розкрито, ще три – мають перспективу до розкриття», – зазначив Голова Нацполіції.

Сергій Князєв нагадав, що під час спецоперації столична поліція затримала членів етнічної злочинної групи, причетної до викрадення посадовця ПАТ «Укрзалізниця». Також є позитивні зрушення щодо встановлення осіб, причетних до вчинення умисного вбивства колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.

Сергій Князєв також зазначив, що про перші такі досягнення свідчать результати соціологічних досліджень, проведених Урядовим контактним центром та представниками міжнародних проектів. За останні півроку рівень довіри населення  до поліції  зріс –  з 39 % до 44 %.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали