Українські правоохоронці переймають європейські стандарти протидії корупції (ФОТО)

clock
24.01.2017 10:52

Триденний міжнародний семінар «Професійна етика. Боротьба з корупцією» розпочався сьогодні, 24 січня, у МВС. Це перший у 2017 році семінар за Програмою поліцейського співробітництва у рамках Східного партнерства.

Участь у заході беруть представники Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, які безпосередньо займаються питаннями боротьби з корупцією у своїх відомствах, європейські експерти – полковник у відставці національної жандармерії Франції Жан-Бернар Колль, детектив відділу боротьби з корупцією шведської поліції Енн Х’яльмарссон, офіцер з антикорупційних питань КМЄС Сергій Деркач.

Вітаючи учасників семінару, директор Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС Мері Акопян підкреслила унікальність Програми поліцейського співробітництва у рамках Східного партнерства (Eastern Partnership Police Cooperation Programme, далі – EaP). За її словами, цей механізм дає можливість обміну передовими знаннями та досвідом, а також слугує зміцненню взаємодії і довіри між правоохоронними органами країн Східного партнерства та ЄС.

«Важливо не лише почерпнути, але й зуміти імплементувати на практиці отримані знання», – зазначила Мері Акопян.

Під час семінару учасники детально розглянуть європейські стандарти та принципи превенції і протидії корупції, а також ситуації, пов’язані з конфліктом інтересів, процесом набору, регулювання і розвитку персоналу, прозорості кар'єрного зросту тощо.

Нагадаємо, програми поліцейського співробітництва у рамках Східного партнерства, як одна із регіональних програм ЄС, передбачає практичну співпрацю правоохоронних органів Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України в питаннях забезпечення правопорядку та боротьби з транскордонною злочинністю, а також налагодження їхньої тіснішої взаємодії з правоохоронними органами Європейського Союзу.

Проект EaP, загальний бюджет якого складає 5 мільйонів євро, розпочався в березні 2014-го і завершиться в березні 2018 року. Ключовими партнерами МВС України у цьому проекті є Національна поліція та жандармерія Франції.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали