Українські правоохоронці готові сприяти німецьким колегам у протидії «злодіям у законі», – Вадим Троян (ФОТО)

clock
24.05.2017 06:09

Про це заступник міністра внутрішніх справ України заявив під час зустрічі з депутатом Німецького Бундестагу Міхаелем Гартманном та представником Федеральної поліції ФРН Штефаном Бергером.

Зустріч відбулася з метою обговорення процесу реформування органів внутрішніх справ України. «В Україні зараз надзвичайно складна ситуація: ви намагаєтеся провести реформи у кількох галузях суспільного життя і водночас маєте протистояти військовій агресії. Думаю, що інші країни могли відкласти реформи на потім і боротися з агресією. Але ви даєте раду і з тим, і з тим», – підкреслив Міхаель Гартманн.

Вадим Троян розповів гостям про трансформацію Міністерства внутрішніх справ із силового відомства у політичний орган, про формування нової української поліції, зокрема про ліквідацію найкорумпованіших підрозділів та спецпідрозділів, проведення люстрації та атестації серед особового складу.

Заступник глави МВС висловив вдячність Німеччині та її представникам в місії ЄС за підтримку і допомогу в проведенні реформи. «Представники кількох держав, насамперед Німеччини, повністю віддаються тут, в Україні, своїй роботі і дуже нам допомагають», – зазначив Вадим Троян.

Під час зустрічі сторони також обговорити досягнення Державної прикордонної служби України. «Сьогодні майже весь державний кордон оснащений сканерами для біометричних документів, а також доступом до баз даних Інтерполу, що дає високий результат у виявленні і затриманні злочинців», – повідомив Вадим Троян.

Нагадаємо, що українські і німецькі правоохоронці активно співпрацюють, зокрема й у межах підписаної на початку року угоди, яка визначає єдину стратегію комунікації між правоохоронними відомствами обох країни.

Взаємодія українських і німецьких правоохоронців, як підкреслив Вадим Троян, є результативною. Так, успішно проведені спільні операції щодо припинення злочинної діяльності етнічних грузинських організованих злочинних групувань та знешкодження кіберзлочинців, які діяли у 21 країні, а виявлені спершу якраз в Німеччині, потім – в Україні.

Заступник глави МВС запевнив, що українські правоохоронці готові сприяти німецьким колегам у протидії «злодіям у законі». Активізація керованих ними ОЗГ на території ФРН спричинила відчутний зріст злочинності у країні. Зокрема кількість квартирних крадіжок збільшилася на 25 %.

«Хочу запевнити, що надалі ми будемо ще тісніше співпрацювати. І черговий крок нашої взаємодії – зустріч із шефом кримінальної поліції у Гаазі наступного тижня. Ми візьмемо участь у спільній нараді з «Європолом» якраз з приводу боротьби з ОЗГ, зокрема етнічними, які діють у Європі і мають зв’язки з пострадянським простором», – підкреслив Вадим Троян.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали