Українська сторона на належному рівні виконує Угоду з ЄС про реадмісію осіб (ФОТО)

clock
24.09.2017 06:05

Таких висновків дійшли учасники десятого засідання Спільного комітету з питань реадмісії «Україна – ЄС». Це чергове засідання комітету відбулося 22 вересня в Києві відповідно до ст. 15 Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб.

Участь у обговоренні взяли представники Європейської Комісії, а також низки зацікавлених європейських країн – Польщі, Нідерландів, Німеччини, Словаччини, Швеції, Бельгії, Румунії, Литви, Данії та Норвегії. Українську сторону представляли фахівці Міністерства внутрішніх справ, Державної міграційної служби, Адміністрації Державної прикордонної служби, Міністерства закордонних справ, Міністерства фінансів та Міністерства юстиції.

Під час засідання європейська сторона відзначила відсутність передумов скасування безвізового режиму ЄС для України з огляду на належне виконання Україною своїх зобов’язань відповідно до Угоди про реадмісію з ЄС. Крім того, представники Польщі та Нідерландів наголосили на відмінній взаємодії з Україною не тільки в сфері реадмісії, а й загалом у сфері міграції.

Своєю чергою голова Української частини Спільного комітету з питань реадмісії очільник ДМС Максим Соколюк запевнив, що, попри окупацію Криму та збройну агресію в східних регіонах держави, що негативно впливають на всі сфери суспільно-політичного життя України, компетентні органи України й надалі докладатимуть максимум зусиль для ефективної реалізації Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб. «Належне виконання своїх міжнародних зобов’язань перед Європейським Співтовариством сьогодні є одним з пріоритетів міграційної політики України», – підкреслив Максим Соколюк.

За результатами засідання обидві сторони зазначили, що зустріч підтвердила високий рівень виконання Угоди українською стороною.

Прес-служба ДМС України

Схожі матеріали