Україна та Швейцарія підписали протокол, який дозволить застосовувати Угоду про реадмісію

clock
21.07.2020 11:47

У межах державного візиту Президента Швейцарської Конфедерації Симонетти Соммаруги в Україну підписано низку українсько-швейцарських двосторонніх документів.

Президент України Володимир Зеленський та Президент Швейцарії підписали Меморандум про партнерство між Україною та Швейцарською Конфедерацією щодо двосторонніх відносин та імплементації Швейцарської програми співробітництва на 2020-2023 роки в Україні.

У присутності президентів Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, Голова Державної міграційної служби Максим Соколюк і Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Клод Вільд підписали Імплементаційний протокол до Угоди між Україною та Швейцарською Конфедерацією про реадмісію осіб від 7 червня 2017 року.

Його укладення започаткує застосування Угоди між Україною та Швейцарією про реадмісію осіб від 7 червня 2017 року. Реалізація цього міжнародного договору позитивно вплине на розвиток відносин двох країн, визначить на основі взаємності швидкі й ефективні процедури ідентифікації та безпечного й організованого повернення осіб, які не виконують правила в’їзду, виїзду та перебування на їх територіях.

За матеріалами ДПСУ

Схожі матеріали