Україна та Італія підпишуть Меморандум про взаємодію служб з надзвичайних ситуацій, – Арсен Аваков

clock
05.08.2020 14:34

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив під час зустрічі із заступницею керівника Департаменту цивільного захисту Марією Сікларі. 
Сторони обговорили дії італійського координаційного штабу з локалізації та ліквідації поширенню COVID-19 та подальші кроки з реагування на поширення коронавірусу. 

 «Для підрозділів МВС досвід італійських колег у заходах, спрямованих на протидію поширення COVID-19, є надзвичайно важливим. Адже Італія змогла перебороти пік захворюваності, незважаючи на велику кількість інфікованих – більше 240 тис. хворих та 30 тис. померлих – зокрема, і силами правоохоронців та волонтерів», – зазначив Арсен Аваков. 
Для України є цікавою практика, коли до ліквідації надзвичайних ситуацій, в даному випадку протидію хворобі, залучають волонтерів. За словами італійських колег, більше 1 мільйона людей було залучені до ліквідації наслідків COVID-19  та карантинних обмежень.

«На сьогоднішній день до ліквідації поширення  COVID-19  залучено 35 тис. карабінерів.  Завдяки цьому нам вдалося знизити кількість хворих до 100 – 300 осіб на день. Італійський уряд продовжив обмежувальні заходи до жовтня», – сказала Марія Сікларі.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в Україні щодня на боротьбу з COVID-19  виходить 14 тис. правоохоронців – поліція, гвардійці та рятувальники.
Під час зустрічі сторони обговорили подальші кроки італійського уряду з відновлення навчання у школах і масових заходів. 
Очікується, що вже з вересня розпочнуть роботу всі італійські навчальні заклади. Головне – соціальна дистанція, наявність дезінфікуючих та засобів захисту. 
Окремо українська делегація ознайомилася з ситуаційними центрами з управління авіатранспортом, авіасилами та засобами з гасіння пожеж, пошуку та порятунку, контролю надводної ситуації, управління кораблями служб надзвичайних ситуацій та ліквідації надзвичайних ситуацій на воді.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали