У власність держави повернуто майновий комплекс вартістю 41 мільйон гривень (ФОТО)

clock
25.01.2017 10:35

Усупереч законним підставам орендар відмовлявся повертати у власність держави майно та земельні ділянки, на яких здійснюється видобування корисних копалин.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Житомирській області ДЗЕ Нацполіції встановили, що договір оренди об'єктів державної власності закінчився наприкінці 2015 року. Проте орендар відмовлявся повертати майно власнику. До об'єктів державної власності належали три родовища корисних копалин та нерухомість вартістю 41 мільйон гривень.

Окрім того, відбулися десятки судових засідань та винесено рішення про повернення майна у власність держави. Колишній орендар не лише не виконував норми закону і створював перешкоди, аби його не повертати, але і продовжував видобування корисних копалин.

Спільним зусиллями працівників підрозділу та регіонального відділення Фонду Держмайна цілісний майновий комплекс було повернуто її законному власнику.

Співробітники УЗЕ в Житомирській області, слідчого управління обласної поліції, регіонального відділенням Фонду державного майна України у Житомирській області спільно з Головним управлінням контррозвідки та захисту економіки СБУ провели огляд трьох гірничих виробок.

Також, на підставі зібраних правоохоронцями матеріалів прокуратурою було відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) та ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59

[email protected]

Схожі матеріали