У навчальному центрі Нацгвардії нагородили учасників бою під Семенівкою (ФОТО, ВІДЕО)

clock
05.05.2016 15:57

Сьогодні, 5 травня, у навчальному центрі Нацгвардії «Старе» відбулися урочистості з нагоди дворічної давнини бою під Семенівкою, у якому українські вояки  здобули  перемогу над ворогом, проявивши найвищу бойову виучку і відвагу.

Нагадаємо, що рівно два роки тому біля населеного пункту Семенівка на східній околиці Слов’янська відбувся бій, у якому сепаратисти вперше застосували важке озброєння. Протягом бою бойовики зазнали великих втрат (більше сорока загиблих і понад двохсот поранених) і відступили до промзони Слов’янська. Нацгвардійці та «альфівці» зазнали мінімальних, у рази менших втрат (троє загиблих і сімнадцять поранених), що більш ніж красномовно каже про їхню бойову майстерність.

Протягом заходу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та командувач Нацгвардії Юрій Аллеров вручили нагороди військовослужбовцям Національної гвардії України, які брали участь у  бойовому зіткненні.

«Тут сьогодні серед вас є ті бійці, які брали участь у тому бою. Ці люди – бійці та офіцери – за останні два роки покрили своє ім'я славою та відвагою. Сьогодні тут ми говоримо про результати того бою, який дозволив нам закласти основи тактичного успіху під Слов'янськом. Потім було звільнено Красний Лиман, потім, по суті, взятий у кільце та звільнений Слов'янськ, Краматорськ», – сказав міністр внутрішніх справ.

«Сьогодні я хочу подякувати тим бійцям, які твердо стояли тоді, як би не було важко. А тоді було дуже важко. Я кажу це молодим бійцям. Нічого не було і навіть вертольотна підмога, яку ми викликали, прибула через 4 або 5 годин. І ми впорались. Честь та слава тим, хто загинув», – зазначив Арсен Аваков.

У бою, що приніс одну з перших перемог нашим воякам, загинув боєць Нацгвардії. Це був військовослужбовець калинівського полку оперативного призначення прапорщик Віктор Долінський. Його пам’ять присутні вшанували хвилиною мовчання.

Командувач Нацгвардії Юрій Аллеров, який безпосередньо керував боєм, згадав перебіг подій та подякував товаришам по зброї за мужність та відвагу.

«Не важко згадати ті години, коли особовий склад мав тільки стрілецьку зброю і під прикриттям БТРів йшов в лобову проти ворога. Відмовлялись деякі генерали, не в змозі тоді були виконати задачі вертольоти, не було артилерії. А на передовій як раз знаходилися спецпідрозділи Націгвардії, які тоді перемогли. Передмістя Слов’янська звільнили. Шок у ворога наступив. Це був початок перемог, які були на Донбасі», – сказав він.

Окрім відомчих відзнак, якими міністр внутрішніх справ нагородив бійців Нацгвардії, учасникам бою було вручено нагородну зброю та присвоєні позачергові звання.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали