У межах співпраці поліції України та влади Японії в Ужгороді висадили сакури (ФОТО, ВІДЕО)

clock
18.04.2017 13:05

Голова Національної поліції України Сергій Князєв та заступник глави місії міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада cпільно з представниками обласної та міської влади висадили сьогодні, 18 квітня, сакури в Ужгороді. У межах Року Японії в Україні у більш як 20 українських містах будуть посаджені 2,5 тисяч сакур, що символізуватимуть дружні стосунки між Україною і Японією.

За ініціативи Національної поліції України та Посольства Японії в Україні, а також за сприяння міської ради Ужгорода, представники обласної та міської влади, поліції та дипломатичних місій висадили сакури.

Акція «Посади сакуру» відбувається під егідою НПУ та поліції Закарпатської області. Саме тому місцем її проведення обрали Православну набережну в Ужгороді біля монументу загиблим працівникам внутрішніх справ.

Загалом у межах всеукраїнського проекту, започаткованого посольством Японії в Україні, в Ужгороді планується висадити 50 сакур. Сьогодні в обласному центрі Закарпаття побільшало на 30 дерев, ще 20 – будуть посаджені восени. У межах цього проекту більш як у 20 українських містах з’явиться 2500 дерев сакури. Усі вони стануть символом дружніх стосунків між Японією і Україною.

За словами голови НПУ Сергія Князєва, в поліції України вже налагоджена співпраця з Урядом Японії. «Їхня допомога – дієва і миттєва. Нам це до вподоби, тому що вони не пропонують свою модель реформування поліції, а запитують, чим вам допомогти, конкретними діями і конкретними заходами», – підкреслив він.

У посадці сакур також взяли участь головний поліцейський Закарпаття Роман Стефанишин, вихованці Перечинської школи-інтернату – підшефного ГУНП в Закарпатській області навчального закладу, керівники структурних підрозділів поліції.

Заступник глави місії міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада під час спілкування із журналістами наголосив, що влада Японії підтримує прагнення Нацполіції України до вдосконалення і з задоволенням розвиватиме співпрацю між нашими країнами у майбутньому.

Прес-служба поліції Закарпаття

Схожі матеріали