У київській поліції достатньо сил, аби забезпечити правопорядок під час вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)

clock
16.02.2017 16:20

На цьому начальник столичного главку поліції наголосив під час брифінгу, присвяченому забезпеченню правопорядку у дні проведення заходів. Своєю чергою радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк закликав громадян бути пильними та уважними.

З нагоди річниці трагічних подій у Києві відбудуться заходи з масовою участю громадян і гостей столиці. На даний час столична поліція має інформацію про проведення 13 заходів, із них 8 – згідно із заявками, наданими до Київської міської державної адміністрації, та 5 – із мережі Інтернет. За попередньою інформацією, участь братимуть від кількох сотень до 100 тисяч громадян. А відтак гарнізон київської поліції від сьогодні переведений на посилений варіант несення служби.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко, до охорони громадського порядку буде залучено понад 6000 правоохоронців, у тому числі військовослужбовці Національної гвардії та курсанти Національної академії внутрішніх справ. Окрім того, можливі обмеження та перекриття руху у центральній частині міста, тому головний поліцейський Києва закликав громадян із розумінням поставитися до посилених заходів безпеки.

«Аби попередити правопорушення та провокації, буде додатково встановлено 13 фільтраційних контрольно-пропускних пунктів, зокрема для перевірки документів та огляду речей, а для оперативного реагування на повідомлення про виявлення чи застосування вибухових речовин, пристроїв чи вогнепальної зброї у повній готовності на чергуванні будуть знаходитися групи вибухотехніків та 15 кінологів зі службовими собаками. Тобто столична поліція зробить усе, щоби забезпечити порядок на вулицях міста», - зазначив Андрій Крищенко.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк додав, що посилення поліцією, Нацгвардією та СБУ заходів безпеки викликано часом, тому що саме у ці дні зростає рівень терористичної загрози. Про це свідчать, зокрема, заклики у соцмережах приходити на акції із зареєстрованою зброєю або ж тримати її неподалік.

«Тут чітко простежується вплив спецслужб країни-агресора. Але ми маємо чітку взаємодію із іншими силовими та правоохоронними органами, тож над виявленням організаторів таких провокацій працюємо у чіткій взаємодії із СБУ. Ми повинні врахувати усі ризики і зробити все, щоби мирно вшанувати тих, хто дивиться на нас з небес, віддавши своє життя на нашу України. Тому всі українці повинні пам’ятати: День вшанування Героїв Небесної Сотні – це день світлої пам’яті і скорботи. Кожен громадянин нашої держави має право на мирні зібрання. Саме це право будуть захищати правоохоронці. Сьогодні вже створені оперативні штаби та розроблена взаємодія з відповідними службами. Тому ми закликаємо учасників бути уважними і пильними, не піддаватися на провокації, а у випадку виявлення підозрілих осіб чи пакунків – негайно повідомляти правоохоронцям», - підсумував Зорян Шкіряк.

Відділ комунікації поліції Києва
Схожі матеріали