У цьому році поліція вже розслідувала майже 500 фактів збуту наркотиків (ФОТО, ВІДЕО)

clock
25.04.2017 14:18

Це на 46 відсотків більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Загальна кількість наркозлочинів, виявлених поліцейськими в цьому році, становить близько 8,5 тисяч. Правоохоронцями ліквідовано близько десятка організованих наркогруп та вилучено з нелегального обігу понад 600 кілограмів наркотичних засобів. Про це на колегії МВС України повідомив Голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Він зазначив, що після провальної минулорічної роботи з виявлення наркозлочинів в цьому році поліція послідовно нарощує зусилля в протидії цьому виду злочинності. 

Зокрема, правоохоронцями з початку цього року виявлено 8,5 тисяч таких правопорушень. Крім того, ліквідовано 8 організованих наркогруп, а також вилучено з нелегального обігу 616 кг наркотичних засобів. Водночас поліцією розслідувано майже 4,8 тисяч злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Ця кількість є на третину більшою, ніж торік. Крім того, кількість розслідуваних збутів наркоречовини  збільшилася на 46 % – з 319 до 465 фактів.

За словами Сергія Князєва, на вирішення цієї проблеми необхідно націлити зусилля всіх регіональних органів виконавчої влади і місцевого врядування. Поліція самотужки проблему наркозлочинності не вирішить навіть при щорічному збільшенні задокументованих злочинів цієї категорії.

«Такі результати кращі, ніж у минулому році, але це не влаштовує ні мене, ні керівництво МВС, а населення – у першу чергу. Але я можу завірити, що  ми справимося з вирішенням цієї проблеми», – підкреслив Сергій Князєв.

Сергій Князєв зазначив, що зараз для підрозділів протидії наркозлочинності (ППН) створено всі умови, необхідні для ефективної роботи, зокрема – оновлено нормативно-правову базу. Крім того, ці підрозділи повернули в підпорядкування Головних управлінь поліції, їх штатну чисельність збільшили на 73 посади та завершили їх комплектування. Водночас кадровий потенціал служби посилено  працівниками Департаменту внутрішньої безпеки та патрульної поліції.

Глава Національної поліції наголосив начальникам територіальних управлінь на головних акцентах у протидії наркозлочинності. Серед них – документування злочинної діяльності збувальників наркотиків, виявлення міжнародних і міжрегіональних каналів постачання наркотиків, ліквідація організованих груп, а також недопущення витоку підконтрольних речовин з об’єктів їх легального обігу.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали