У Ніжині відбулися навчання з евакуації постраждалих при НС під час «Євробачення» (ФОТО)

clock
27.04.2017 14:43

27 квітня у Ніжині, в рамках підготовки до міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення», відбулися спеціальні навчання з організації аеромедичної евакуації постраждалих при надзвичайній ситуації із залученням формувань служби медицини катастроф та органів управління і сил цивільного захисту.

У навчаннях взяли участь перший заступник голови ДСНС України Олег Мельчуцький, а також представники центральних та місцевих органів виконавчої влади.

«Ми з вами повинні бути готовими до можливих надзвичайних ситуацій, що можуть статися під час проведення у нашій країні міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення». Саме тому ці навчання ми спланували провести у квітні, напередодні музичного заходу, який відбудеться вже у травні»,‑ зауважив Олег Мельчуцький.

В ході навчань рятувальники продемонстрували дії під час ліквідації пожежі, що виникла внаслідок ДТП та відпрацювали сценарії заходів з аеромедичної евакуації постраждалих.

Так, за допомогою медичного вертольоту ДСНС «Єврокоптер» трамованих оперативно доставили до найближчого аеродрому, де літаком АН-26 у медичному варіанті їх переправили до столиці.

Крім того, під час навчань також були опрацьовані питання щодо організації взаємодії між формуваннями служби медицини катастроф, органами управління та силами цивільного захисту, що залучаються до аеромедичної евакуації постраждалих повітряними суднами ДСНС.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали