У МВС відбувся семінар з питань удосконалення системи захисту свідків (ФОТО)

clock
25.04.2017 15:32

Захід організовано спільно з Консультативною місією ЄС в Україні за участі міжнародних експертів та представників органів державної влади України.

Відкриваючи семінар Антон Геращенко підкреслив, що правоохоронна система України переживає глобальну реформу, яка ґрунтується на принципах верховенства права. Створено нові органи, такі як Національна поліція, НАБУ, НАЗК, глибокі трансформації відбуваються в системі МВС, триває процес запровадження ДБР. Сьогодні система захисту учасників кримінального процесу в Україні потребує змін. Ефективний захист учасників кримінального провадження  є запорукою перемоги над корупцією та злочинами у вищих ешелонах влади.

У свою чергу, Фабіан Ловенберг, керівник компоненту «Верховенство права» Консультативної місії ЄС в Україні, передав учасникам зібрання вітання від Голови місії, а також наголосив на необхідності продовження роботи над розробленням системи захисту свідків в Україні у відповідності до європейських стандартів та запевнив у готовності місії сприяти в цьому процесі.

Під час семінару учасники мали змогу ознайомитися зі структурою австрійського підрозділу захисту свідків, діяльністю групи з питань захисту свідків в Європолі та  Зальцбурзького форуму, а також обмінятися досвідом вирішення проблемних питань практичної реалізації захисту учасників кримінального провадження.

Так, представник Служби безпеки презентував механізм  захисту свідків в Україні та окреслив основні проблемні питання його реалізації. Директор Інституту післядипломної освіти Лариса Удалова під час свого виступу наголосила на необхідності внесення змін до кримінально-процесуального законодавства з урахуванням сучасних реалій та з метою наближення до європейських стандартів.   

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали