У МВС відбулася експертна зустріч за участі представниці Штаб-квартири ООН з питань миротворчості та запобігання конфліктам (ФОТО, ПРЕЗЕНТАЦІЯ)

clock
26.04.2017 15:32

Сьогодні, 26 квітня, у МВС відбулася зустріч Міжвідомчої робочої групи з імплементації Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» за участі Тетяни Житєнєвої, провідного експерта з політичних питань Штаб-квартири ООН-Жінки (Нью-Йорк, США), яка керує питаннями миротворчості, підтримання миру та запобігання конфліктам. Зустріч відбулася під головуванням заступника міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції Анастасії Дєєвої.

Метою зустрічі стало обговорення питань реформи сектору безпеки та інтегрування ґендерних стандартів відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», в тому числі ролі Міністерства внутрішніх справ в цьому процесі та кращих світових практик застосування ґендерного підходу у процесах встановлення та підтримки миру.

«Порядку денному «Жінки, мир, безпека» цього року виповнюється 17 років. Але те, що я сьогодні бачу в Україні, та підхід міністерства до імплементації Резолюції 1325 – це дійсно унікальне та прогресивне явище», – відмітила Тетяна Житєнєва.

В ході зустрічі представниця ООН виступила із презентацією щодо інкорпорації ґендерного підходу у миротворчу та правоохоронну діяльність, а також основних засад рамкових резолюцій ООН з цього питання.

«Ми вдячні ООН-Жінки за те, що ми сьогодні маємо змогу поспілкуватися з провідним експертом з питань виконання Резолюції та отримати краще розуміння особливостей ґендерної проблематики в умовах конфлікту та трансформацій нашої країни. Ми вкотре переконуємося, що важливість участі жінок у процесах миротворчості та управління конфліктами є критично важливою для встановлення миру та безпеки в Україні», – зазначила Анастасія Дєєва.

 

 

Департамент комунікації

МВС України

Схожі матеріали