У МВС відбулась навчальна сесія за участі міжнародних експертів ООН Жінки (ФОТО)

clock
26.05.2017 19:24

Сьогодні, 26 травня, у МВС відбулася зустріч Міжвідомчої робочої групи з імплементації Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» за участі  спеціаліста з розробки стратегій Штаб-квартири структури «ООН Жінки» Дженіфер Віттвер (Австралія)  та міжнародного консультанта «ООН Жінки» в Україні Еммікі Русс (Швеція).

Метою зустрічі стало обговорення австралійського досвіду імплементації Резолюції та кращих практик побудови операційної діяльності сектора безпеки та оборони з урахуванням  ґендерного аспекту.

«Врахування ґендерних аспектів надає нам можливість бути ефективнішими завдяки кращому розумінню оперативного середовища діяльності та кращій взаємодії з персоналом, що потенційно передбачає позитивні результати та зменшує ризики для місії», – відмітила Дженніфер Віттвер.

В ході зустрічі представниця ООН виступила із презентацією щодо гендерної політики Уряду Австралії та інкорпорації  ґендерної перспективи в кадрову політику та управління людськими ресурсами.

«Аналізуючи кращі практики імплементації програм «Жінки, Мир, Безпека» ми чітко бачимо зв'язок між збільшенням участі жінок та зростанням потенціалу людського капіталу силових відомств. Імплементація Резолюції це не лише відповідні політичні рішення, це радикальний перегляд системи управління людськими ресурсами, що має на меті створити прозорий, ефективний та справедливий сектор безпеки», – додала заступник міністра Анастасія Дєєва.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали