У МВС обговорили вплив ґендеру в межах реформи у сфері безпеки (ФОТО)

clock
20.09.2017 14:12

Сьогодні, 20 вересня, у МВС відбулася зустріч заступника міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції Анастасії Дєєвої та міжнародних консультантів ООН.

Сторони обговорили питання розвитку інклюзивної культури та протистояння патріархальних норм у секторі безпеки та оборони. Анастасія Дєєва наголосила на актуальності теми ґендерної рівності у сфері безпеки.

«Хочу подякувати ООН-Жінки за те, що вони, розуміючи нашу ситуацію, не нав’язливо допомагають нам вирішувати наші проблеми», – сказала заступник глави МВС.

Еммікі Рус зазначила, що попри те, що кількість жінок у секторі безпеки залишається невеликою, останні декілька років спостерігається позитивна статистика поповнення жіночими кадрами.

Особливу увагу консультант ООН звернула на питання дискримінації та сексуальних домагань не лише стосовно жінок, а й щодо чоловіків. «Попри те, що жінки частіше страждають від дискримінації, також існує певна дискримінація чоловіків, коли йдеться про відпустку для догляду за дитиною, оскільки під час проведення антитерористичної операції чоловікам не дають відпустки для догляду за дитиною», - підкреслила Еммікі Рус.

Сторони прийшли до висновку, що створення інклюзивної культури є важливим кроком для усунення перешкод для повної інтеграції жінок в установи безпеки. Анастасія Дєєва подякувала спікеру та підкреслила, що в МВС готові розпочати роботу над цим важливим напрямом.

Під егідою віце-прем'єр-міністра з питань європейської інтеграції буде розроблена стратегія, що включатиме всі рекомендації міжнародних консультантів ООН.

«Коли ми чітко бачимо проблему, ми розуміємо, як її вирішувати», - наголосила заступник міністра.

 

Депатамент комунікації МВС України

Схожі матеріали