У МВС обговорили питання міграції з Послом Швеції (ФОТО)

clock
26.10.2017 13:31

У Міністерстві внутрішніх справ відбулась зустріч заступника міністра Тетяни Ковальчук із Надзвичайним і Повноважним Посолом Швеції в Україні.

Тетяна Ковальчук зазначила, що МВС як політикоформуючий орган, знаходиться в активній фазі реформування. Тому невдовзі буде впроваджена збалансована система міграційної політики, що є пріоритетом розвитку міністерства.

«У плідній взаємодії із міжнародною організацією з міграції ми розробляємо спільні директиви, що стосуються всієї Європейської спільноти. Ми завжди готові до діалогу щодо спільних питань з міграції», - зазначила Тетяна Ковальчук.

За словами заступника міністра, у другій половині 2018 року буде прийнята угода щодо біженців, що має змінити застарілу Конвенцію. Варто зауважити, що Україна сповідує миролюбиву політику щодо осіб без громадянства та вже розробила відповідний законопроект. Основна мета законопроекту – пропорційне розподілення міграційного навантаження між країнами – членами ООН.

«Ми зараз знаходимось на стадії активної фази бойових дій, тож викликом для нас також є число переміщених осіб у самій країні. З одного боку вони – без дому, з іншого - жертви, адже грубо порушуються їх права. Нам необхідно розробити систему, що буде адекватно та швидко реагувати на всі загрози», - підкреслила Тетяна Ковальчук.

У той же час, за словами замміністра, МВС та державна міграційна служба роблять все можливе для поліпшення статусу біженців. Багато з них вже мають сім’ї в Україні, тож за підтримки міжнародних організацій, необхідно легалізувати їх перебування на території нашої держави. Тетяна Ковальчук наголосила, що за три роки державна міграційна служба виконала велику роботу задля забезпечення прав людини.

«Суспільство є проактивним, і ми підтримаємо залученість громадянського суспільства у підзвітності всього, що відбувається у правоохоронній системі, адже довіра громадян – головний індикатор нашої роботи», - зазначила замміністра.

Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Хаґстрьом зазначив, що у Швеції дуже схожа система на ту, що зараз впроваджується у МВС. Він відзначив готовність України співпрацювати та ділитися інформацією та підкреслив, що Швеція буде активним учасником діалогу щодо міграції.

«Ми маємо історію того, як приймати біженців. Швеція є також одним з найбільших гуманітарних донорів, тож ми дуже залучені до цієї сфери, - додав Мартін Хаґстрьом.

За словами Посла, необхідно сконцентруватись на питанні трудової міграції та надання людям гідних умов праці. Також, важливо фокусуватися на аспектах віку та статі у питанні міграції всередині країни.

«Щодо іммігрантів, - додав Мартін Хаґстрьом, - необхідно надати їм можливість заробляти на життя та бути корисними для країни свого перебування. Не варіант повертати людей додому, якщо там вони не є в безпеці», - наголосив посол.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали