У МВС обговорили перспективи розвитку мобільного додатку «Моя поліція» (ФОТО)

clock
24.05.2017 06:34

23 травня у МВС під головуванням заступника міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук пройшло чергове засідання робочої групи із запуску ІТ-проекту «Моя поліція», яку було створено за спільною ініціативою громадськості, МВС та Національної поліції та затверджено наказом міністра.

У зустрічі також взяли участь заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич, представники структурних підрозділів МВС та Національної поліції, розробники мобільного додатку «Моя поліція», представники Корпорації «Ноосфера Венчурес ЮЕСЕЙ Інк», ГО «Асоціація Ноосфера», ГО «Національна Платформа Безпеки Руху» та ГО «Безпека та взаємодія в Україні».

На зустрічі були обговоренні питання можливості запуску робочої версії ІТ-проекту «Моя поліція» у м. Чернівці у повній інтеграції з службою виклику поліції «102» у найкоротші терміни.

Розробники програмного додатку та представники Національної поліції звітували про проведену роботу із можливості ефективної інтеграції продукту в існуючу систему швидкого реагування «102» та його коректної роботи. Окремо були обговорені технічні та організаційні проблеми, з якими вони зіткнулися та шляхи їх подолання.

Окремо було зазначено, що у робочій версії додатку «Моя поліція», яку буде впроваджено, вже враховані всі зауваження, які виникли, як у користувачів додатку, так і у представників поліції, підчас його тестової піврічної роботи у м. Дніпро.

«Для МВС, як вже неодноразово зазначалося, головним пріоритетом є створення для суспільства дійсно безпечного середовища. Тому будь-які інновації, запит на які виходять з самого суспільства, завжди сприймаються як прямий заклик до дії. Зазначений проект, дійсно є тією комунікаційною платформою що надасть можливості органам правопорядку стати більш оперативними та ефективними, забезпечити дійсно високий сервіс реагування, як на кримінальні прояви, так і на будь-які ситуації, які несуть загрозу життю і здоров’ю кожного громадянина.

У тісній співпраці правоохоронців, громадського активу та бізнес-сектору у напрямку впровадження проекту «Моя поліція» дійсно зроблено багато, але про результати роботи можна буде говорити лише після отримання зворотньої реакції суспільства щодо його роботи.

Керівництвом МВС та Національної поліції України було прийнято рішення, що в найближчий термін додаток повинен запрацювати у м. Чернівці і в подальшому, при схвальній реакції суспільства, отримати поширення у всіх регіонах країни», – зазначила заступник міністра МВС Тетяна Ковальчук.

Розробники зазначили, що результатом спільних зусиль МВС, Національної поліції та ІТ-сектору стане дійсно корисний програмний продукт-сервіс який задовольнить потреби населення й підвищить результативність та ефективність виконання поліцією покладених на неї завдань.

Представники громадськості зазначили, що готові стати підтримкою в реалізації цього проекту та стати безпосередніми учасниками у процесі провадження інноваційних технологій, які стоять на захисті безпеки суспільства.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали